IPL Teknologi

Der har været adskillige kliniske undersøgelser, der demonstrerer sikkerheden og effektiviteten af ​​IPL til hårfjerning. På grund af dette faktum er det blevet en yderst populær mulighed for en sikker og effektiv metode til hårfjerning derhjemme og på klinikker.

Lysenergi fra IPL absorberes af melaninet i håret, som derefter bliver til varme og ødelægger hårcellerne. Dette får hårvæksten til at bremse markant efter hver behandling. Med synlige resultater på kun 3 uger og fulde resultater inden for 12 uger. 

Hvad er IPL Hårfjerning:

For omkring 25 år siden blev hårfjerning IPL (Intenst Pulseret lys) introduceret. IPL eller Laser er de mest effektive samt hurtigste måder at fjerne år på. Ikke nok med, at disse metoder fjerner de uønsket hår, er de også med til, at give en mere permanent ødelæggelse af hårsækkene, som er med til, at mindske antallet af hår

Hvordan virker IPL Behandling?

Ved brug af IPL behandling passerer en lysstråle, som er ladet med energi ned gennem huden. Lysstrålen er begrænset, så den alene rammer mørke strukturer i huden. Når hårstrået rammes af lyset overfører energien fra lysstrålerne til håret, så håret brændes. Strålevarme ødelægger herefter den hårstråets omgivende hårsæk samt hårrod. Det hår som rammes, vil vokse ud og falde af indenfor et par dage til uger afhængigt af hvor på kroppen, håret sidder.

 

Hvad er resultatet af en laser og IPL behandling?

Det er sjældent nok med én behandling for at blive hårfri. Antallet af behandlinger varierer på grund af en lang række individuelle faktorer som arv, alder, hårtype, hvor på kroppen hårene sidder, hormonel status og eventuelle sygdomme, der ligger til grund for den uønskede hårvækst.

For ”almindelig” uønsket hårvækst, så som hår på benene, bikinilinjen eller ryggen, skal du regne med, at det er nødvendigt med 4-5 behandlinger inden for et år eller to for at få en væsentlig reduktion i hårene, så områderne føles hårfri. Derefter en opfølgende behandling med års mellemrum for at tage de nye hår, der kommer frem.

For uønsket hårvækst som følge af PCOS , ved kønsskifteopererede med videre er det nødvendigt med op til 10-12 behandlinger, før der er sket en væsentlig reduktion i hårene. Også her er det ofte nødvendigt med en vedligeholdelsesbehandling en eller to gange om året.

Man ser ofte laser eller IPL omtalt som metoder til permanent hårfjerning, hvilket kan give anledning til misvisende forhåbninger. I forbrugerens øjne betyder permanent ”at jeg aldrig får noget hår igen”, mens det rent videnskabeligt betyder, at det enkelte hår, som er behandlet, er fjernet permanent. De misvisende forhåbninger opstår, da det kun er et fåtal af de hår, der er i huden, som vokser på et givet tidspunkt.

Derfor skal der gentagne behandlinger til, før man ser noget, der ligner en permanent reduktion i hårvæksten. Endelig ændres hårvæksten også over tid, for eksempel oplever de fleste kvinder, at der med årene kommer flere og flere hår i ansigtet.

Se mere om IPL hårfjerning her